Izvor: B92, 10.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izborna tišina u Crnoj Gori

Podgorica -- U ponoć je u Crnoj Gori počela izborna tišina pred nedeljne predsedničke izbore na kojima će se za glasove birača boriti tri kandidata: vladajuće koalicije Filip Vujanović, opozicionog liberalnog saveza Miodrag Živković i nezavisni kandidat Dragan Hajduković, iz Podgorice izveštava dopisnik Radija B92 Srđan Janković:

U poslednjim porukama pred izbornu ćutnju, predsednički kandidati su obećali građanima Crne Gore bolji život, pravnu državu, reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i evropeizaciju. Dok je nezavisni kandidat Dragan Hajduković saopštio da očekuje podršku 10.000 birača, kandidat vladajuće koalicije Filip Vujanović i Liberalnog saveza Miodrag Živković su uvereni u svoju pobedu. Vujanović je rekao da je podrška njemu devet puta veća nego Liberalnom savezu, dok je Živković izrazio nadu da će za njega glasati kako birači kompletne opozicije, tako i dosadašnji birači DPS-a, koji su razočarani politikom te stranke i ekonomskim statusom. Stranke iz bivše koalicije za Jugoslaviju, odnosno Za promjene, SNP i SNS posredno su pozvale birače da glasaju za Miodraga Živkovića, koji je, po njihovom uverenju, jedini predsednički kandidat opozicije, dok je NS otvoreno i nedvosmisleno pozvala svoje članstvo i birače da izađu na izbore i glasaju za Živkovića.

Domaće nevladine organizacije su akreditovale više od 1.200 posmatrača i, kako je najavljeno, prve projekcije izbornog rezultata biće poznate jedan sat nakon zatvaranja biračkih mesta, odnosno u nedelju oko 22 sata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.