Počela četvrta zajednička sednica Vlada Srbije i Slovenije

Izvor: Večernje novosti, 01.Feb.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela četvrta zajednička sednica Vlada Srbije i Slovenije

Na Brdu kod Kranja u Sloveniji počela je 4. zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Slovenije, kojom presedavanju premijeri dve države Ana Brnabić i Miro Cerar Na Brdu kod Kranja u Sloveniji počela je 4. zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Slovenije, kojom presedavanju premijeri dve države Ana Brnabić i Miro Cerar.Od srpskih ministara sednici prisustvuju ministarka pravde Nela Kuburović, ministrar prosvete Mladen Šarčević, ministar kulture Vladan Vukosavljević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar privrede Branislav Nedimović, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević, kao ministarke bez portfelja Jadranka Joksimović i Slavica Đukić Dejanović.Ostala ministarstva predstavljaju državni sekretari ili pomoćnici ministara, a među njima je i državni sekretar ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin: Brnabić najavila skoro otvaranje fabrike vodeSednica se održava u Kongresnom centru na Brdu kod Kranja, kojoj su prethodili bilateralni susreti resornih ministar i njihovih kolega iz Slovenije.Na sednici dve vlade će biti razmatrani zajednički projekti, mogućnosti za investicije, situacija u regionu, kao i nastavak dijaloga o sukcesiji, odnosno podeli imovine nekadašnje SFRJ, nakon čega će biti potpisano više sporazuma o saradnji.Premijerka Brnabić u zamku “Brdo” razgovarala je takođe sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom, dok će se u toku popodneva Brnabić sastati i sa slovenačkim predsednikom Slovenije Borutom Pahorom u Ljubljani.PROČITAJTE JOŠ: "Južni" postaje "Srpski tok"U sklopu ove zvanične posete, u Privrednoj komori Slovenije u Ljubljani popodne će se održacti Poslovni forum Slovenija - Srbija, na kojem će učestovati i premijeri dve države.Srpsku privrednu delegaciju predvodiće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.Prva zajednicka sednica vlada dve zemlje održana je 2013. godine u Beogradu, a prethodna 2015. na Brdu kod Kranja.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica vlada Srbije i Slovenije

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2018

Na Brdu kod Kranja u Sloveniji održana je četvrta zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Slovenije, kojoj su predsedavali premijeri dve države, Ana Brnabić i Miro Cerar. Potpisana su četiri sporazuma o saradnji. Brnabićeva i Cerar imali su i odvojeni sastanak...Premijerka Ana Brnabić i ministri...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ružić: Krupnim koracima u procesu digitalizacije

Izvor: RTS, 01.Feb.2018

. Srbija posvećuje veliku pažnju procesu digitalizacije društva i ove godine će početi da funkcioniše i platfoma e-Inspektor, poručio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.