Izvor: B92, 20.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plodan dan u Skupštini Srbije

Beograd -- Skupština Srbije danas je usvojila Zakon o veterinarstvu i izmene više zakona.

Ciljevi zakona usvojenog većinom glasova su bolja kontrola proizvodnje hrane životinjskog porekla i zaštita životinja i ljudi od zaraznih bolesti. Zakonom su precizirani uslovi za proizvodnju i preradu hrane životinjskog porekla, kontrola uvoza, obaveze za obeležavanje i evidentiranje životinja i sprečavanje ilegalne trgovine.

Predviđeni su osnivanje Saveta za veterinarstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privatizacija javne veterinarske službe, osnivanje javne veterinarske komore i licence za rad veterinara.

Skupština je usvojila i izmene Zakona o prevozu u drumskom

saobraćaju, kojima je lokalnoj samoupravi vraćena nadležnost da odlučuje o broju taksista. Time je izbrisana odredba usvojena pre tri meseca na predlog socijalista.

Skupština Srbije usvojila je i odluku o produženja rada Anketnog odbora za utvrđivanje istine o bebam za koje se sumnja da su nestale iz više porodilišta u Srbiji.

Parlament je počeo novu sednicu po dnevnom redu od 17 tačaka, a među njima su predlozi zakona o sprečavanju dopinga u sportu, o policiji, o javnim putevima i o državnoj revizorskoj instituciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.