Izvor: B92, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ploča zahvalnosti Velimiru Iliću

Gojna Gora -- U selu Gojna Gora, između opština Gornji Milanovac, Čačak i Požega, otkrivena ploča zahvalnosti Velimiru Iliću.

U selu Gojna Gora, na obroncima planine Maljen i tromeđi opština Gornji Milanovac, Čačak i Požega, otkrivena je spomen-ploča u znak zahvalnosti ministru za infrastrukturu Velimiru Iliću. Meštani Gojne Gore u tekstu na ploči navode "neizmernu zahvalnost" Iliću jer je njegovim "razumevanjem i dobrotom" asfaltiran put od osam kilometara koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povezuje Čačak i Divčibare i prolazi kroz Gojnu Goru.

Put je otvorio Ilić, a za njegovu izgradnju utrošeno je oko milion evra. Trasu puta ručno su prokopali meštani, od 1957. do 1979.

Svečanost na kojoj je spomen-ploču, proteklog vikenda, otkrio dečak Milan Lazović iz Gojne Gore, organizovali su Skupština opštine Gornji Milanovac i Mesna zajednica Gojna Gora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.