Pljuvali su me vezanog u samici

Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljuvali su me vezanog u samici

BEOGRAD - Srbin Goran Vučković, raseljeno lice iz Gornjeg Sela kod Prizrena, koji živi u Beogradu, vratio se prekjuče svojoj porodici pošto je, posle 15 dana provedenih u pritvoru, pušten da se brani sa slobode. Protiv njega su odbačene optužbe za ratne zločine, a ostala je optužba za pretnju komšiji Bošnjaku. Vučković tvrdi da je reč o montiranom scenariju zastrašivanja Srba zbog kojeg je 40 srpskih porodica odustalo od povratka u to selo.

- Čovek koji me prijavio pobegao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je sutradan. Mene su uhapsili uveče, a on je ujutru otišao za Nemačku. Tih 15 dana u pritvoru bili su katastrofa. Tretirali su me kao ratnog zločinca, kao da sam ubio 100 Šiptara, palio kuće i sela - kaže Vučković za Glas javnosti i dodaje da ga u pritvoru nisu fizički maltretirali, ali da je trpeo psihičku torturu.

Obavezno javljanje policiji

Direktor regionalne policije u Prizrenu Nedžmi Krasnići kaže da ima kopiju odluke o oslobađanju Gorana Vučkovića u kojoj piše da je oslobođen samo optužbi za ratni i zločin protiv čovečnosti.

- Ostao je predmet o ozbiljnoj pretnji jednom građaninu iz njegovog rodnog sela - rekao je Krasnići.

Vučkovićev advokat Fatmir Seljina kazao da njegov klijent ima obavezu da se do 18. septembra tri dana u sedmici javlja u policijsku stanicu u Sredskoj.

Vidi se po njegovom licu da je pravi ubica.........ja ne znam zasto stari se zalji na jedno pluvanje .........kada sam ja video ubijenog coveka izbacili na ulicu ..........albanaca........u jednoj policickoj stanici u jednom gradu na Kosovo...........pa sada je dosao red nasima bar ne vise, nego da vas pljuje......jer ubiti coveka bez razloga to mogu samo srbi.......to je u vasem mentalitetu,to je u vasoj dusi.......

Sada neka ih tuzi u Strazburu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.