Pljuštale uvrede i psovke, zakoni u drugom planu

Izvor: Blic, 08.Apr.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljuštale uvrede i psovke, zakoni u drugom planu

Sednica Skupštine Srbije pretvorila se juče u poprište primitivizma. Umesto rasprave u republičkom parlamentu o izmenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju i o još tri zakona, sednicu su obeležile psovke i uvrede kakve se odavno nisu čule u ovom zdanju.

Prepodnevni deo rasprave u parlamentu obeležile su kritike koje je na Dinkićev račun izneo i lider Nove Srbije Velimir Ilić. On je za Dinkića rekao da je „kancer za Srbiju", a zatim pred kraj prepodnevne rasprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tražio da se u Skupštinu ne dovode kriminalci. U odbranu Dinkića stao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je za Ilića rekao da „uopšte ne pije vodu", a pred kraj prepodnevne rasprave i šefica poslaničke G17 plus Suzana Grubješić koja je zatražila da se pre svake sednice uradi alko-test, pa da se tek onda poslanicima odobri da uđu u salu.

Ilić je na to odgovorio da „Opačić (Nenad, osuđen za šverc narkotika), Čankov kum, jedva čeka da mu Čanak dođe i da svaki dan pita kada će doći", na šta je lider LSV odgovorio da je Ilić „lažov sa imunitetom". Očigledno napeta atmosfera, podgrevana je i dalje. Jorgovanka Tabaković iz poslaničke grupe „Napred, Srbijo" rekla je da ima dokaze o prenosu sredstava u Institut za socijalna i ekonomska istraživanja, gde je zamenik Upravnog odbora majka Mlađana Dinkića, i da ima dokaze da je otac državnog sekretara Nebojše Ćirića primio otpremninu kad je odlazio iz Agencije za privatizaciju gde je radio svega nekoliko meseci. Ona je kada je izašla iz sale izjavila da joj je ministar ekonomije Mlađan Dinkić, nakon što je za skupštinskom govornicom iznela niz kritika na njegov račun, prišao i rekao da je „džukela".

Dinkić je rekao da je Jorgovanki kazao da laže, a „u narodu se kaže - laže kao pas". On je rekao da je Jorgovanka Tabaković u svom izlaganju iznela puno laži na račun njegove porodice i majke. Kako je Dinkić naveo, otac Nebojše Ćirića radio je u Agenciji za privatizaciju znatno pre nego što ga je pozvao da radi kao državni sekretar. Na insistiranje novinara da kaže da li je rekao Jorgovanki Tabaković da je džukela ili ne, Dinkić je odgovorio da joj je rekao da laže. „Narod kaže da laže kao pas, a ona kako je to protumačila - to je njen problem", kazao je Dinkić i najavio privatnu tužbu protiv nje, kao i Ćirić. Tužbu je nakon Dinkićeve izjave novinarima najavila i Jorgovanka Tabaković.

Grubješićeva je za govornicom izjavila i da je Nikolić pre prekida sednice rekao: „G.... jedno. J... ti ja mater posle na replici" i da se nada da će RTS pustiti taj snimak.

Ilić uradio alko-test

Ilić je popodnevni deo sednice iskoristio da ode i uradi alko-test. Kako je objasnio, dao je krv i narednih dana iščekuje rezultate.

Dnevnik uvreda

- Tabakovićeva: Dinkić mi je rekao da sam džukela.

- Dinkić: Rekao sam joj da laže, a u narodu se kaže „laže kao pas".

- Ilić: Dinkić kancer za Srbiju.

- Čanak: Ilić uopšte ne pije vodu. On je lažov sa imunitetom.

- Grubješićeva: Uvesti alko-test za poslanike.

- Nikolić: „G.... jedno. J... ti ja mater posle na replici"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.