Plenković: Zagreb će pomoći važne projekte za Hrvate u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2019, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Zagreb će pomoći važne projekte za Hrvate u Srbiji

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je hrvatska vlada spremna da poveća finansiranje konkretnih projekata važnih za položaj hrvatske manjine u Srbiji Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je hrvatska vlada spremna da poveća finansiranje konkretnih projekata važnih za položaj hrvatske manjine u Srbiji. On se u Zagrebu sastao s predsednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) i poslanikom u srpskom parlamentu Tomislavom Žigmanovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i novoizabranom predsednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Srbiji Jasnom Vojnić, prenosi HINA. Plenković je "izrazio je spremnost hrvatske vlade da u narednom periodu poveća izdvajanja za konkretne projekte koji su važni za položaj hrvatske zajednice od 58 hiljada članova u Srbiji, kao i zaštitu hrvatskog kulturnog identiteta", stoji u saopštenju hrvatske vlade nakon ovog sastanka.PROČITAJTE JOŠ: GRADONAČELNIKU VUKOVARA SRBI ČESTO NA METI: Optužuje ih da kreiraju haos Žigmanov i Vojnić su izvestili o dijalogu koji od početka prošle godine vode s najvišim zvaničnicima srpskih vlasti, izdvojivši važnost ostvarivanja boljih mogućnosti obrazovanja na hrvatskom jeziku i pismu, kao i odgovarajuće zastupljenosti hrvatske manjine u predstavničkim telima na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Oni su se založili i za uključivanje hrvatske zajednice u Srbiji u prekogranične projekte koji se finansiraju iz evropskih fondova, prenosi agencija.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković: Pomoći ćemo važne projekte za Hrvate u Srbiji

Izvor: RTS, 22.Jan.2019

Hvatska vlada spremna je da poveća finansiranje konkretnih projekata važnih za položaj hrvatske manjine u Srbiji, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.  . Plenković se u Zagrebu sastao s predsednikom Demokratskog...

Nastavak na RTS...

Plenković: Spremni smo da pomognemo važne projekte za Hrvate u Srbiji

Izvor: Blic, 22.Jan.2019

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je hrvatska vlada spremna da poveća finansiranje konkretnih projekata važnih za položaj hrvatske manjine u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.