Plavšićeva se neće baviti politikom

Izvor: B92, 12.Nov.2009, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavšićeva se neće baviti politikom

Banja Luka -- Bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je u Banjaluci da se nalazi u privatnoj poseti i da nema nameru da se politički angažuje.

Plavšićeva je danas posetila i predsednika RS Rajka Kuzmanovića. U kratkoj izjavi novinarima ona je rekla da se još adaptira na slobodu, ocenjujući da je to jedan težak ali prijatan period.

"Konačno nemam nikakvu funkciju i mogu da živim onim životom koji sam sanjala, kada napustim funkciju", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla je Plavšićeva.

Ona je kazala da je iznenađena da se za devet godina njenog, kako je rekla, mirovanja i robovanja, Banjaluka divno izgradila.

"Nije to samo Banjaluka, gradi se u celoj RS. Ja sam to i osećala i to mi je pomoglo da preživim", rekla je Plavšićeva.

Biljana Plavšić je juče iz Beograda došla u Banjaluku, gde se sastala i sa premijerom RS Miloradom Dodikom, a posetila je i grob svoje majke na lokalnom groblju.

Plavšićeva je rekla da će se vratiti u Beograd, gde će biti njeno novo prebivaliste.

Biljana Plavšić je na slobodu od 27. oktobra kada je puštena iz švedskog zatovra, nakon što je izdržala dve trećine kazne od 11 godina, na koju je osudio Haški tribunal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.