Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platforma o položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije

Novi Sad -- Nekoliko političkih stranaka i nevladinih organizacija potpisalo je u četvrtak uveče Platformu o položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije. Među potpisnicima su i stranke dva potpredsednika Vlade Srbije, Reformisti Vojvodine Miodraga Isakova i Savez vojvođanskih Mađara Jožefa Kase. Platformu o punoj autonomiji Vojvodine nije potpisao Nenad Čanak, javlja dopisnik B92 iz Novog Sada Dragan Gmizić. Stranke takozvanog autonomaškog bloka su predstavile svoje viđenje položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojvodine u novim ustavnim rešenjima. Reč je o punoj autonomiji koja pre svega podrazumeva izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast u Pokrajini. Kako je izjavio predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa, potpisnici dokumenta veruju da će njihovi zahtevi biti ispunjeni i da će Vojvodina novim Ustavom dobiti punu autonomiju. Kasa je rekao da je i pored brojnih bliskosti stranaka-potpisnica tog dokumenta još rano govoriti o predizbornim koalicijama.

Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak nije se pojavio na sastanku i nije potpisao dokument jer je, kako je ranije obrazložio, on "kao predsednik ustavne Potkomisije za teritorijalnu organizaciju Srbije ne može da potpiše dokument stranačkog karaktera. Kasa je rekao da ipak veruje da Čanak podržava dokument.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.