Plasnik: Od Srbije zavisi kada će zauzeti mesto u EU

Izvor: Blic, 29.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasnik: Od Srbije zavisi kada će zauzeti mesto u EU

Ministarka inostranih poslova Austrije Ursula Plasnik izjavila je u četvrtak da Srbija ima svoje mesto u Evropskoj uniji i da samo od nje zavisi kada će ga zauzeti.



"Austrija podržava nastavak evropskih integracija Srbije, jer jedino taj proces može dovesti do stabilnosti regiona i novih direktnih stranih investicija", navela je Plasnikova u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Oliverom Dulićem.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, Dulić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u razgovoru sa ministarkom inostranih poslova Austrije izrazio uverenje da će u Srbiji vrlo brzo biti formirana socijalno odgovorna vlada koja će stabilizovati političke prilike u Srbiji i ubrzano je povesti u EU.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Plasnikova: Sve zavisi od Srbije

Izvor: B92, 29.Maj.2008

Beograd -- Ministarka spoljnih poslova Austrije Ursula Plasnik izjavila je za B92 da od građana Srbije zavisi koliko brzo će napredovati ka članstvu u Evropskoj uniji... Plasnikova je rekla da je Evropska unija spremna da na tom putu pomogne, ali da će Srbija morati da ispuni iste uslove kao i druge...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.