Izvor: B92, 21.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planovi Srbije u vezi sa EU

Beograd -- Vicepremijer Božidar Đelić se, posle posete Briselu, nada da Srbija sledeće godine može postati kandidat za članstvo u EU.

Đelić se vratio iz Brisela s planovima da Srbija već krajem naredne godine dobije status kandidata za članstvo u EU. Đelić se nada da bi pod tim uslovom Srbija do kraja mandata ove vlade, odnosno 2010. ili 2011, dobijala novčanu podršku kakvu danas dobija Bugarska.

"Reč je o 1,6 milijardi evra, što bi rezultiralo značajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećanjem državnog budžeta", navodi Đelić.

Sa evropskim komesarom za pravosuđe Frankom Fratinijem Đelić je razgovarao o mogućnostima ulaska Srbije na belu šengensku listu.

"Rekao je da će EU uraditi ono što treba da se uradi da režim viznih olakšica počne da funkcioniše 1. janura sledeće godine, te da sada imamo jasan institucionalni dijalog prema kom možemo da radimo. Ja sam rekao, u ime Srbije, da mi to očekujemo do 2008.", kaže Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.