Izvor: B92, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Planeta u sistemu Velikog brata"

Beograd -- Orvelova 1984. ostvarila se 20-tak godina kasnije kroz Velikog brata, tvrde učesnici sinoćnje tibine u organizaciji Dveri.

Kako tvrde učesnici tribine Udruženja Srpski sabor "Dveri", koje za sebe tvrdi da se bavi nacionalnom kulturom i društvenim pitanjima, sistem u kome živimo je sistem nevidljivih moćnika, koji svojim bogatstvom kontrolišu živote ljudi.

"Mi danas imamo Velikog brata na televiziji, ali nemamo državu. Nemamo ni vlast koja funcionise, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali zato imamo neozbiljnu skupštinu," započeo je svoje izlaganje na tribini Svetozar Radišić, poznat po tome što je bio portparol Vojske jugoslavije u vreme NATO bombardovanja i autor knjige "Neokortikalni rat", u kojoj je opisao suštinu rada "Grupe 69" čiji je bio član.

Ta grupa je krajem devedesetih godina verovala da je u toku parapsihološki rat, da se na mozak neprijatelja može uticati postavljanjem mikročipova ispod lobanje, kao i da je jedan ruski naučnik uspeo da materijalizuje i presadi ljudsku dušu.

"Mi imamo na najvišem nivou službenike Velikog brata, a svi ostali su niži od toga. Oni u Skupštini, on i nisu službenici Velikog brata, oni su sluge Velikog brata. Njih postavlja taj sistem Velikog brata i to jer naša nesreća. Mi nismo jedini na planeti, nego cela planeta je zapravo u sistemu Velikog brata", rekao je Radišić.

I pitanje statusa Kosova bilo je nezaobilazna tema ovog skupa, i to u kontekstu šoua Veliki brat. Uz konstataciju da je Veliki brat državni projekat, jedan od govornika Aleksandar Pavić upitao se kako se to odražava na pitanje Kosova:

"Kako se može govoriti o Kosovu, braniti Kosovo? Kosovo ne može biti samo teritorija. Ako se ne veruje u kosovki zavet, gola teritorija ništa ne znači. I kako je to Veliki brat deo kosovskog zaveta", zapitao je Pavić.

Učesnici tribine "Veliki brat, savremeni koncentracioni logor”, tvrde da se tema Orvelove knjige 1984. ostvaruje pred našim očima i da emisija Veliki brat pokazuje kakav će biti svet budućnosti. Na tribini se čulo i da emisija služi da promeni psihu ljudi, kako bi špijuniranje i zadiranje u privatnost prihvatili kao normalno stanje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.