Plakat na pogrešnom mestu – kazna i do milion dinara!

Izvor: BKTV News, 01.Mar.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakat na pogrešnom mestu – kazna i do milion dinara!

Partijskim štabovima zabranjeno je da u predizbornom periodu lepe plakate po fasadama, a od nasrtljivih stranačkih aktivista zakonom su zaštićene još i bandere, trafo-stanice, izlozi, ograde, pa i drveće.

Ko na njima zalepi plakat s likom partijskog lidera, može da dobije kaznu od 2.500 pa do milion dinara, u zavisnosti u kom gradu je načinjen prekršaj.
U stranačkim štabovima kažu da su izdali instrukcije odborima da se drže propisa, a potrudili su se da zakupe >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dovoljno bilborda i panoa da bi reklamirali liste. Ko je planirao da se promoviše po vozilima beogradskog GSP moraće da odustane, jer su gradske vlasti zabranile da autobusi, tramvaji i trole krstare s predizbornim slikama.
Socijalisti navode da su plakate rezervisali za unutrašnjost države, dok ih po Beogradu ne lepe.
“Istina je da Beograd ovoga puta pošteđen od plakata, ali će njih uvek biti u kampanji. Ali, sve se očisti 15-20 dana posle glasanja, kao posle prethodnih izbora”, kaže Milovan Milošević, šef Izbornog štaba DSS.
Zbog toga što se predizborni materijal našao da šabačkom ormariću na struju, u decembru 2011. pred sudom se našao tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić. A od Milana Marinovića, v. d. predsednika beogradskog Prekršajnog suda, čuli smo da dosad nisu primili nijedan zahtev da podnesu prijavu protiv učesnika na izborima.
Zato su pre nekoliko dana oštro reagovali nadležni u Čačku. Kad je jedna ulica osvanula „tapacirana“ plakatima, Gradska uprava je opomenula sve učesnike na izborima i zapretila im kaznama do pola miliona dinara.
Izvor: novosti.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.