Pitanje Kosova najosetljivije za zvaničnu Podgoricu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje Kosova najosetljivije za zvaničnu Podgoricu

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da je kosovsko pitanje za zvaničnu Podgoricu "izuzetno osetljivo i nesumnjivo najosetljivije u odnosu na sve države regiona".

"Neophodno je da u komunikaciji sa Prištinom obezbedimo kvalitetne ekonomske i ukupne odnose u interesu naših građana. U okviru naših integracionih ciljeva važno je da vrednujemo stavove i naših partnera u tim integracijama. Pažljivo analizirajući sva tri nivoa naših potreba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne izjašnjavamo se ishitreno u odnosu na pitanje Kosova", rekao je Vujanović.

On je dodao da su međunacionalni odnosi, koji su osnov ukupne stabilnosti, velika vrednost Crne Gore.

Crnogorski predsednik je u intervjuu časopisu "Demokratski stav" podsetio da država na čijem je čelu ima obavezu "da sačuva dobre odnose sa Beogradom sa kojim ima bogate i sadržajne istorijske i aktuelne veze i potrebu istih takvih odnosa u budućnosti".

Vujanović je istakao da sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem ima izuzetnu saradnju.

"Do kraja sam privržen bliskosti Crne Gore i Srbije i često saopštavam da treba da budemo primer najbliskijih država na planeti. Ponosan sam na svoje dobre odnose i sa predsednicima drugih država", naglasio je predsednik Crne Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.