Pilot projekat za korišćenje biomase sa polja PKB-a

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Dec.2012, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilot projekat za korišćenje biomase sa polja PKB-a

Predstavnici Vlade Srbije, Grada Beograda i ambasade Švajcarske potpisali su 19. decembra sporazum o zajedničkom pilot projektu Švajcarske i Srbije u oblasti obnovljivih izvora energije, odnosno korišćenju biomase sa polja Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB). Cilj projekta je da se otpad od useva sa polja upotrebi za grejanje više objekata i ustanova u okolini PKB-a u Padinskoj Skeli, kao i za proizvodnju električne energije. Ukupna investicija u novo postrojenje biće oko 2,58 miliona evra.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Ambasador Švajcarske: Srbija mora sama sebi da pomogne

Izvor: Blic, 20.Dec.2012, 13:33

Investitori traže dobre poslovne prilike, a one se uglavnom nalaze u zemljama gde je ekonomija konkurentna i dinamična. Ne treba da čekate drugoga da reši vaše probleme, već da stvarate prilike za ulaganje, kaže za „Blic“ Žan-Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji...Ambasador Ruh je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.