Piksi pred Kamerun: Situacija dosta bolja po pitanju povreda igrača, biće promena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2022, 12:11

Piksi pred Kamerun: Situacija dosta bolja po pitanju povreda igrača, biće promena

Za nas je Mundijal praktično počeo posle utakmice sa Brazilom, znali smo da će protiv njih da bude teško i da ćemo se sa Švajcarskom i Kamerunom boriti za drugo mesto, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

On je na konferenciji za medije, pred meč sa Kameruncima, istakao je da će biti promena u timu.

"Situacija sa povredama je mnogo bolja nego pre 10 ili četiri pet dana. Pre Brazila verujte mi, nisam znao tim, kada smo došli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Katar sedam -osam igrača nije treniralo, ali to nisam smeo javno da kažem. Neko me je pitao zašto nemam osmeh, sad znate zašto, ali osmeh se polako vraća", rekao je Stojković.

Na pitanje da li je Filip Kostić spreman selektor je rekao da fudbaler Juventusa trenira sa ekipom poslednja dva dana, punim intenzitetom i da mu je na raspolaganju, ali da ne može da kaže hoće li igrati.

On je rekao da je analiza fizičkog pada protiv Brazila napravljena, ali i da jedan poraz, pa makar od Brazila, ne može da poništi sve dobro što je napravljeno.

Piksi je odgovorio i na komentar Tijaga Silve, koji je posle meča izjavio da selektor Srbije nije dobro analizirao Brazil i njihovu odbranu.

"Lako mu je da priča kad je igrao protiv rekonvalascenta, Mitrovića, da smo bili u najjačem sastavu drugu priču bi pričao. Ovako, igrali smo protiv njih bez napada", istakao je selektor i dodao da se protiv Kameruna ništa ne završava i da posle sledi Švajcarska.

Sećate se kad sam u Beogradu citirao pesmu "Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno", tada sam već znao i hteo da vam najavim šta nas čeka.

"Teško je, nije još sve rešeno, ali daćemo sve od sebe sutra da izvedem najjači mogući tim. Strahovita konfuzija bila je u mojoj glavi pred meč sa Brazilom, to ću jednog dana morati da objašnjavam.

Ostali smo pozitivni i gledamo samo napred. Dobro je da je Brazil prošao i sada imamo ekipe sa kojima možemo da igramo ''lice u lice'' i prođemo dalje", poručio je Stojković i naglasio da je Mitrović uoči Brazila bio na 50 odsto, Vlahović na 30, a Kostić aut.

Selektor je iskoristio priliku da poželi brz oporavak Nejmaru.

"Žao nam je što se jedan od najboljih fudbalera na svetu povredio protiv nas. Nije nam to bila namera, jednostavno je nagazio na našeg igrača. Želimo mu da se brzo vrati i daće Bog da se vidimo ponovo", zaključio je Stojković.

Golman Srbije Vanja Milinković-Savić izjavio je da mu prijaju pohvale, ali da ne razmišlja o tome da li će imati manje posla nego protiv Brazila.

"Na meni je da se pripremim najbolje moguće, upoznat sam sa timom. Ne znam da li ću imati manje posla, to ne zavisi od mene", istakao je golman Torina i dodao da izuzetno poštuje kolegu iz Kameruna Andrea Onanu, koji se sjajno snašao u Interu i zamenio Samira Handanovića.

Na početku konferencije za medije jedan francuski novinar postavio je pitanje o zastavi "Nema predaje" u svlačionici, ali Stojković je samo rekao: "Sledeće pjtanje".

Trening Srbije pred Kamerun na "plus 32", svi u stroju

Fudbaleri Srbije odradili su danas u Dohi poslednji trening pred meč protiv Kameruna po jakom suncu i na temperaturi od 32 stepena Celzijusa.

Selektor Dragan Stojković Piksi izveo je na teren fudbalere od 11.30 sati po lokalnom vremenu kako bi se, bar donekle, aklimatizovali na uslove koji ih čekaju sutra, kada meč počinje u 13 sati po lokalnom vremenu.

Prvih 15 minuta treninga bilo je otvoreno za medije, a na terenu su bili svi srpski reprezentativci, uključujući i Filipa Kostića, Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

Meč drugog kola G grupe na Mundijalu između Srbije i Kameruna igra se sutra od 11 sati po srpskom vremenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.