Pijanistkinja ima prvi javni nastup u 78. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanistkinja ima prvi javni nastup u 78. godini

Pijanistkinja Dragana Malešev imaće u sedamdeset osmoj godini života svoj prvi javni nastup, u petak, 5. avgusta na drugoj koncertnoj večeri festivala klasične muzike "Dunavska sonata".

Organizatori kažu da su odlučili da Dragani daju priliku da nastupi na "Dunavskoj sonati", uprkos činjenici da se radi o festivalu namenjenom mladim umetnicima.

"Umetnosti nisu važne godine. Energija i želja koju je gospođa Malešev pokazala na probnom nastupu podstakli su nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da u njenom slučaju napravimo presedan. Osnovni cilj Dunavske sonate jeste da omogući što većem broju ljudi da upoznaju klasičnu muziku. Verujemo da će nastup Dragane Malešev biti zapažen, i da će, s obzirom da ima 78 godina, biti svojevrsna atrakcija ovogodišnjeg festivala", rekla je Milica Trifunov iz "Dunavske sonate".

Pored Dragane nastupiće još troje izvođača. Gitarista Miloš Soćanin (16), pobednik prošlogdišnje sonate, izvešće kompozicije Fernanda Sora i Hoakina Turina, saksofonista Relja Mareš (12) publici na Štrandu predstaviće se kompozicijama Laure Li, dok će samouki pijanista Uroš Macakanja (21) svirati kompozicije Džordža Geršvina i muzičku temu iz filma "Gospodar prstenova" kompozitora Hauarda Kroua.

Koncert počinje u 19 sati na travnatom delu Štranda, odmah pored plaže i trajaće do 20 sati.

Ulaz je slobodan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.