Izvor: B92, 25.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Uskoro imena za BIA

Beograd -- Ministar pravde Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da se nada da će uskoro biti poznato ko će biti na čelu BIA.

"Konsultacije o tome ko će biti na čelu BIA traju sve vreme od trenutka kad je postalo jasno da je formirana parlamentarna većina za konstituisanje Vlade Srbije", kazao je Petrović novinarima u Skupštni Srbije.

On je dodao da se nada da će uskoro postojati odogovor na pitanje ko će biti na čelu najveće obaveštajne i kontraobaveštajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << institucije u Srbiji.

On je rekao da su u toku i konsultacije oko sudija Ustavnog suda i da svi koji su za to nadležni čine sve što je u njihovoj moći da što pre ti predlozi uđu u Skupštinu.

Petrović je dodao da se čini sve da Skupština predsedniku republike predloži odgovarajući broj osoba od kojih će predsednik Srbije izabrati.

"Verujem da ćemo vrlo brzo imati ovu instituciju koja kontroliše zakonitost svih opštih akata i da ćemo napraviti vrlo značajan korak napred u učvršćivanju našeg javnog poretka i stabilizacije cele države", kazao je Petrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.