Izvor: B92, 21.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Pomoć Hagu oko Haradinaja

Beograd -- Ministar pravde Dušan Petrović izjavio je da je Tužilaštvo za ratne zločine spremno da Hagu stavi na raspolaganje sve dokaze o ratnim zločinima Ramuša Haradinaja.

''Taj materijal je vrlo obiman i o Haradinaju kao i o nekim drugim osobama'', objasnio je Petrović, koji je ponovio spremnost Srbije da "svim svojim resursima pomogne Haškom tribunalu", ali nije isključio ni mogućnost i da srpsko Tužilaštvo za ratne zločine "pokrene određene procedure pred našim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudovima".

"Mada se deo dokaza nalazi na Kosovu i u Albaniji, izvan domašaja naših pravosudnih organa, sa sigurnošću mogu da kažem da država Srbija neće odustati od svih legalnih i legitimnih koraka koji će kad-tad dovesti do pokretanja postupka protiv Haradinaja i drugih koji su počinili ratne zločine", rekao je Petrović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović: Srpsko tužilaštvo pomaže Haškom tužilaštvu

Izvor: TV Avala, 21.Apr.2008

Ministar pravde Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da srpsko Tužilaštvo za ratne zločine čini sve kako bi pomoglo Tužilaštvu u Hagu i stvorilo mogućnost da drugostepeno veće preispita oslobađajuću presudu Ramušu Haradinaju.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.