Petrović: Nema bolje većine u Srbiji

Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Nema bolje većine u Srbiji

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dušan Petrović ocenio je da "nema neke bolje većine u Srbiji danas od one koja u parlamentu predstavlja temelj Vlade Srbije".

"Ovo je za posao koji mi radimo, za menjanje Srbije, za brzo kretanje prema Evropskoj uniji, za reforme u Vojsci, pravosuđu i drugim vitalnim delovima državnog aparata najbolja većina, po mom sudu, koja može da se zamisli u Srbiji", rekao je Petrović na Skupštini Demokratske omladine

Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ocenio i da je "koalicija dobro".

"Neće biti izbora ukoliko neko od naših političkih partnera ne reši da mu je možda bolje da potraži neku drugu većinu. Demokratska stranka te izbore ne želi", rekao je Petrović.

On je objasnio i da se, kao i u svakoj drugoj koalicionoj Vladi, i u Vladi Srbije vode debate.

Obraćajući se omladini, Petrović je rekao da rade dobru stvar zato što bez DS i nihovog učešća u politici i životu nije moguće promeniti Srbiju na bolje.

"To nije bilo moguće ni ovih 20 godina. Zbog toga smo svi tu, zbog toga je Zoran Đinđić izgubio glavu menjajući Srbiju", rekao je Petrović.

Potpredsednik Demokratske stranke i ministar odbrane Dragan Šutanovac je poručio omladini da u sistemu vrednosti ne gledaju druge, da im ne budu važne mane, već vrline drugih.

"Da se trudite da budete bolji od onih koji su trenutno najbolji, a to ste vi sami. Ubeđen sam da možemo da nastavimo krupnim koracima ka Evropi. Ubeđen sam da ćete već od Nove godine moći da putujete širom Evrope bez viza, a to je samo jedan u nizu koraka koje vi zaslužujete", rekao je Šutanovac.

Skupštini Demokratske omladine, na kojoj je birano rukovodstvo ove organizacije, prisustvovali su i predstavnici omladine G17 Plus i Liberalno demokratske partije, kao i stranaka iz Hrvatske i Republike Srpske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.