Petrović: Neće biti izbora

Izvor: B92, Beta, 10.Maj.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Neće biti izbora

Dušan Petrović (FoNet)

Beograd -- Potpredsednik DS Dušan Petrović ocenio je da neće doći do skorog raspisivanja parlamentarnih izbora.

Petrović je u intrevju za "Blic" rekao da Demokratska stranke neće donositi nerazumne odluke koje bi zemlju uvele u izborni proces.

"Demokratska stranka čvrsto stoji na stanovištu da je sada potrebno svu energiju usmeriti na stvaranje prilike građanima Srbije i našoj privredi da ekonomsku krizu što bezbolnije prebrode", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Petrović.

On je ocenio da je politička stabilnost velika prednost Srbije i da bi bilo neodgovorno rušiti tu prednost.

"Do izbora može da dovede samo odluka nekog od učesnika u parlamentarnoj većini da napusti borbu za političke ciljeve na čijim temeljima je formirana ova Vlada Srbije", rekao je on.

Petrović je ocenio da je predsednik Srbije Boris Tadić idejom o smanjenju broja poslanika i novoj teritorijalnoj organizaciji otvorio javnu debatu o suštinskim promenama političkog sistema.

"Važno je reći da nije započela formalna procedura za promenu Ustava Srbije. Reč je se o otvaranju javne debate. Ne nalazimo se blizu donošenja bilo kakve odluke o tim pitanjima u parlamentu", dodao je Petrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.