Izvor: B92, 09.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Jovanović pravi stranku

Beograd -- Potrpredsednik DS-a Dušan Petrović tvrdi da Čedomir Jovanović pravi svoju stranku. Branislav Lečić demantuje.

U njoj će, prema Petrovićevim rečima, biti i drugi nedavno isključeni članovi DS-a. "To je jasan izraz političke volje da se pristupi drugoj političkoj stranci, a potpuno je prirodno i normalno da ne možete u isto vreme biti član dve stranke", rekao je Petrović.

On je tako obrazložio odluku rukovodstva DS-a da iz partije isključi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 53 člana, koji su se predstavljali kao članovi Liberalno-demokratske frakcije unutar DS-a.

On je rekao da je, suprotno tvrdnjama isključenih članova, Statutom DS-a predviđena mogućnost da se status člana partije izgubi brisanjem iz članstva. Predsednik Izvršnog odbora DS Marko Đurišić juče je potvrdio da su iz stranke isključena 53 člana LDF.

Bivši gradonačelnik Valjeva Tomislav Milanović izjavio je da ne priznaje odluku rukovodstva stranke o isključenju i ocenio da je doneta mimo partijskog Statuta. I član frakcije Branislav Lečić rekao je da su "frakcionaši" nestatutarno izbrisani iz članstva DS-a i najavio pokretanje sudskih postupaka zbog toga.

Liberalno-demokratska frakcija do danas nije registrovana kao politička partija.

Lečić: Ne osnivamo novu stranku

Isključeni član DS-a Branislav Lecić negirao je da isključeni članovi te partije "prave svoju stranku".

Lečić je u izjavi kazao da se u DS "vodi proces u kome ljude iz Liberalno demokratske frakcije guraju u druge partije" i dodao da je "najlakše ljude koji drukčije misle gurnuti u drugu stranku". "To neće moći i mora da se sudare sa činjenicom da u DS postoje ljudi koji drugačije misle i da su se organizovali u LDF", kazao je Lečić.

Lečić se zapitao da li iz DS treba izbaciti sve ljude koji drugačije misle pa napraviti novu komunističku partiju koja klima glavom na sve što joj se kaže.

Lečić je najavio da će isključeni članovi DS preduzeti sva pravna sredstva i neće dozvoliti da se kršenjem statuta i nazivanjem LDF-a drugom partijom "budu izbrisani".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.