Izvor: Blic, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Izbori do kraja godine

Ministar pravde i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Dušan Petrović izjavio je danas da je važno da predsednički, lokalni i pokrajinski izbori u Srbiji budu održani do kraja godine, kako bi građani odlučili u kom pravcu žele da ide naša zemlja.

Petrović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je neophodno da izbori budu održani do kraja godine, kako bi se građani izjasnili o tome ko bi trebalo da vodi politiku u Srbiji.

Poslanik Demokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije (DSS) Zoran Šami rekao je da će izbori biti održani kada se o tome dogovori i odluči vladajuća koalicija.

Šef poslaničke grupe G17 plus u Skupštini Srbije Suzana Grubješin ocenila je da će vladajuća koalicija verovatno uspeti da se dogovori da predsednički, pokrajinski i lokalni izbori budu raspisani do kraja ove, a održani sledeće godine.

Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović rekao je da bi predsednički, pokrajinski i lokalni izbori trebalo da budu održani do kraja godine, u Ustavom i zakonom predviđenim rokovima. Prema njegovim rečima, ideja promene Ustavnog zakona je za LDP potpuno neprihvatljiva, a može se smatrati realnim i zahtev te stranke za ponavljanje parlamentarnih izbora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.