Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: DS čuva stabilnost

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović kazao je da će njegova stranka učiniti sve da očuva stabilnost države.

On veruje da SPS, koja podržava manjinsku vladu, neće tražiti raspravu o nepoverenju Vladi ukoliko Haškom tribunalu budu izručena četvorica generala vojske i policije.

Upitan da li će DS pružiti podršku manjinskoj vladi Petrović je odgovorio: "Kad dođemo do mosta, onda ćemo da razmišljamo kako ćemo da ga pređemo. Prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potrebno da u ovoj skupštini, u skladu sa Poslovnikom, nastane situacija u kojoj bi Vlada mogla da izgubi parlamentarnu podršku. Formalno gledano, neko bi trebalo da traži glasanje o nepoverenju Vladi ili da Vlada traži glasanje o poverenju. U svakom od tih slučajeva, Demokratska stranka će doneti adekvatnu odluku", rekao je Petrović.

Petrović je rekao da misli da postoji saglasnost unutar vladajuće koalicije da optuženi budu izručeni tribunalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.