Izvor: B92, 21.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petkovićeva: Napali su me Srbi

Zvečan -- Poslanica G17 plus Stojanka Petković kaže da su četvorica Srba bacila molotovljev koktel na kuću u Zvečanu, na Kosovu.

On je rekla da su je pripadnici Kosovske policijske službe obavestili da su identifikovane i saslušane četiri osobe koje su bacili molotovljeve koktele na njenu kuću 16. novembra iz političkih pobuda. "Svi počinioci su Srbi, građani Zvečana, i ja njihove roditelje veoma dobro poznajem. Momci se nalaze pred punoletstvom, priznali su delo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da su imali crne maske na glavi", rekla je Petković.

Ona je za Fonet objasnila da je grupu, koja je izvela napad, predvodio "jedan koji ima rođaku u komšiluku i veoma dobro poznaje teren". "Priznali su i da je motiv bio političke prirode, a napad je bio planiran da se izvede veče ranije", kaže ona.

"Toga dana je bila sednica Odbora za Kosovo i Metohiju (Skupštine Srbije), na kojoj sam ja iznela da dobijam pretnje, ali su odustali kada su saznali da je moj sin u kući te večeri", precizirala je Petkovićeva.

Prema njenim rečima, mladići su u policiji ispričali da je odluka o napadu na njenu kuću doneta na slavi kod jednog od mladića.

"Posle napada su otišli u kladionicu, a zatim u Mitrovicu, da bi imali alibi, što pokazuje da momci nisu nimalo naivni. Ali, ono što mene i moju porodicu zanima jeste ko je nalogodavac svega ovoga. Ko je njih pripremao i instruirao da ovako nešto urade", naglasila je Petkovićeva.

Ona se nada da će Kosovska policijska služba istragu uraditi do kraja i otkriti ko stoji iza ove četvorice momaka.

"Očekujem da se nalogodavci pronađu, a bol, patnju, strahove i stres koji smo preživeli i preživljavamo moja porodica i ja niko neće moći da nadoknadi", rekla je Stojanka Petković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.