Izvor: B92, 25.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Nisam dao ostavku

Priština -- Ministar za povratak i zajednice na Kosovu Slaviša Petković izjavio je za prištinski list Koha ditore da nije dao ostavku.

On je objasnio da je sa premijerom Kosova Agimom Čekuom razgovarao o mogućnosti ostavke. "Nisam dao ostavku, međutim, u ponedeljak ja ću 99 odsto dati ostavku jer je rad sa UNMIK-om i UNDP-om postao neizdrživ", rekao je Petković za dnevnik "Koha ditore", posle sinoćnjeg saopštenja premijera Kosova da je on dao ostavku i da će je pismeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podneti u ponedeljak.

"Koha ditore" prenosi i izjave neimenovanih izvora, prema kojima je Čeku već u četvrtak potpisao rešenje kojim je Petković razrešen dužnosti, ali je njemu dao vremena da odluči da li želi da da ostavku, ili da bude razrešen dužnosti.

"Izgleda da je ministar izabrao ostavku", rekao je za list izvor iz vlade Kosova.

S druge strane, izvori iz Alijanse za budućnost Kosova, stranke iz koje dolazi premijer Čeku, rekli su da će Petkovića naslediti neko iz njegove stranke.

"Njegova je partija deo vladajuće koalicije", prenosi "Koha ditore" izjave neimenovanog izvora iz Čekuove stranke. I Petković je to potvrdio rekavši da Srpska demokratska stranka ima pravo da predloži novog ministra.

Ostavka Petkovića je jedna od najvažnijih tema današnjih izdanja svih dnevnih listova u Prištini. Neki listovi navode da Petković nije dao ostavku već da je razrešen dužnosti, zbog zlostavljanja budžeta javnih fondova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.