Peticija Glasaj za bebe predata Skupštini Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija Glasaj za bebe predata Skupštini Srbije

BEOGRAD, 12. marta 2012. (Beta) - Peticija "Glasaj za bebe" za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži do 10 odsto na bebi opremu i hranu, koju je potpisalo više od 182.000 gradjana, predata je U PETAK Skupštini Srbije.

BEOGRAD, 12. marta 2012. (Beta) - Peticija "Glasaj za bebe" za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži do 10 odsto na bebi opremu i hranu, koju je potpisalo više od 182.000 gradjana, predata je U PETAK Skupštini Srbije.Predsednica Skupštine Srbije Slavica DJukić Dejanović rekla je da je spremna da sazove sednicu čim zakonski predlog stigne u parlament i da je jedna od ideja da se zakon usvoji aklamacijom, bez rasprave.Prema njenim rečima, postoje dve formalne mogućnosti da se incijativa konkretizuje - Vlada Srbije može da donese uredbu kojom bi ukinula PDV na bebi opremu i ograničila marže ili da podnese parlamentu predlog zakona."Bilo bi jako dobro da Vlada što pre pošalje zakonski predlog, a može biti da bismo, bez obzira što je period pred izbore, mogli da sednemo jednom svi poslanici i da se na ovom pitanju ne podelimo", kazala je DJukić Dejanović.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.