Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petersen u Berlinu

Berlin -- Šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen pozvao je kosovske Srbe da učestvuju na parlamentarnim izborima na Kosovu 23. oktobra.

Jesen-Petersen je u Berlinu učestvovao na sastanku Kontaktne grupe za Kosovo koji je održan na nivou službenika ministarstava inostranih poslova zemalja-članica tog tela. Zajedno sa domaćinima Jesen-Petersen je, prema navodima Ministarstva, apelovao na kosovske Srbe da "ne propuste šansu za učešće u oblikovanju političkog života na Kosovu" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja im se pruža na oktobarskim izborima.

Teme današnjih sastanaka šefa UNMIK-a u Berlinu, kako je saopštilo Ministarstvo, odnosile su se na aktuelnu situaciju na Kosovu pred parlamentarne izbore. Razgovaralo se i o sprovođenju standarda za Kosovo koje je odredila međunarodna zajednica, a koji se odnose na razvoj demokratije i pravne države i tržišne reforme. Prema navodima diplomatskih krugova u Berlinu, današnji radni sastanak kontakt-grupe bio je priprema zasedanja tog tela na višem, najverovatnije ministarskom nivou koji treba da se održi narednog meseca u Njujorku tokom zasedanja Generalne skupštine UN.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.