Izvor: B92, 08.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petersen: Izbor Haradinaja demokratski

Priština -- Šef UNMIK-a kaže da je izbor Ramuša Haradinaja za premijera Kosova sproveden u skladu s demokratskim principima.

"Ako Haški tribunal podigne optužnicu, uveren sam da će Haradinaj i Kosovo pokazati istu vrstu poštovanja prema sudskoj proceduri kakvu su pokazali kada je reč o demokratiji", rekao je Soren Jesen Petersen za BBC.

Dokazi protiv mene izmišljeni

Haradinaj kaže da su vlasti Srbije izmislile dokaze o ratnim zločinima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nagovestio da bi se predao ako bi ga Haški tribunal optužio. "Dokazali smo svoju posvećenost međunarodnoj pravdi i Haškom tribunalu. Ako se još nešto traži od nas i od mene, ispuniću svoje dužnosti kao građanin", rekao je Haradinaj za Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.