Pet milijardi evra za infrastrukturu

Izvor: Glas javnosti, 05.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet milijardi evra za infrastrukturu

BEOGRAD - DS i koalicija oko SPS potpisale su juče koalicioni sporazum koji sadrži načelne principe i ciljeve buduće Vlade Srbije - potvrdio je lider socijalista Ivica Dačić i dodao da će deklaracija o političkom pomirenju SPS-a i DS-a biti potpisana sledeće sedmice, nakon formiranja vlade

Sporazum su potpisali Boris Tadić, Dačić, Dragan Marković Palma i Jovan Krkobabić, a tom činu su prisustvovali i Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić-Dejanović.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />- Vladajuća koalicija zalagaće se za očuvanje teritorijalnog integriteta, nastavak evrointegracija uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa, ekonomski razvoj i postizanje socijalne pravde - rekao je Dačić, a prenela Beta.

On je rekao i da na sastanku nije bilo reči o formiranju vlasti u Beogradu. Dogovorili su se o ulaganju pet milijardi evra u infrastrukturu u naredne četiri godine, pre svega u saobraćaj, kao i zapošljavanje 200.000 ljudi. Penzije će biti povećane deset odsto, a usvojiće se i zakon koji će omogućiti da u 2009. prosečna penzija bude 70 odsto od prosečne plate, a to podrazumeva i besplatnu zdravstvenu zaštitu i obrazovanje za najsiromašnije.

- Veoma smo zadovoljni što ovo nije samo sporazum o funkcijama koje će neko obavljati, već dogovor o politici koju će vlada voditi u narednom periodu i smatramo da upravo iz te politike pomirenja i prevazilaženja sukoba iz prošlosti, možemo doći do jedinstva u vođenju države koje će Srbiju činiti demokratskom, kulturno razvijenom i socijalno pravednom - rekao je Dačić, koji je ponovio da će SPS-PUPS-JS imaće mesto prvog potpredsednika vlade koji će ujedno biti ministar policije, potpredsednika zaduženog za rad i socijalnu politiku i društvene delatnosti, ministre rudarstva i energetike, infrastrukture i prosvete.

U vezi sa primedbama DSS-a i SRS-a da je previše ministarstava, Dačić je rekao da im je Vojislav Koštunica nudio da vlada ima 27 članova.

Neka mi ova gica od coveka objasni kako to da njemacka koja ima 82 miliona stanovnika ima 16 ministarstava. Takva objasnnja su se mogla davati pred trideset godina kad jos nije postojao internet, kada su samo retki govorili strane jezike, ali sada se situacija okrenula mnogi osd nas imamo vise skole od nasih politicara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.