Izvor: Blic, 31.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Srbija ide sporo ka EU

Poslanik Liberalno demokratske partije Vesna Pešić izrazila je danas nezadovoljstvo brzinom kojom se Srbija kreće ka EU i dodala da za to odgovornost snosi Vlada Srbije, a ne Skupština Srbije.

Pešić je novinarima u parlamentu rekla da nije zadovoljna brzinom kojom se Srbija kreće ka EU, napomenuvši da se već osam godina priča o EU, a da je tek ove godine potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

"Na putu donošenja evropskih zakona glavni čep nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u parlamentu, već u Vladi", kazala je Pešić, komentarišući izveštaj Evropske komisije o napretku Srbija na putu ka EU.

Ona je navela da donošenje zakona neophodnih za pridruživanje Evropi ide sporo, ali da se, kada je u pitanju vladajuća većina, "stiče utisak da se njima ne žuri".

Prema njenim rečima, rebalans budžeta, o kome parlament raspravlja, dokazuje da "Srbija živi u svom zatvorenom svetu, jer i dalje povećava javnu potrošnju".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pešić: Srbija ide sporo ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2008

BEOGRAD - Poslanik Liberalno demokratske partije Vesna Pešić izrazila je danas nezadovoljstvo brzinom kojom se Srbija kreće ka EU i dodala da za to odgovornost snosi Vlada Srbije, a ne Skupština Srbije...Pešić je novinarima u parlamentu rekla da nije zadovoljna brzinom kojom se Srbija kreće ka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.