Izvor: B92, 23.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perne: na građanima je da odluče

Beograd -- Francuski ambasador u Beogradu Ig Perne izjavio je da je na narodu Srbije da odluči o svojoj budućnosti.

Evropska unija će taj izbor poštovati, ali će se, u skladu sa svojim interesom, prema njemu i odnositi, kazao je Perne. "Narod Srbije će glasati, birati i odlučiti o svojoj budućnosti. Mi možemo samo da poštujemo taj proces, ali i Evropska unija ima svoj interes i može više da voli da sarađuje sa demokratama, koje žele brže u EU, nego sa nekim drugima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Perne u sredu, obraćajući se novinarima na kraju kursa o evropskim integracijama u Medija centru.

On je ponovio da su vrata Evropske unije Srbiji i Crnoj Gori otvorena, s tim što, kako je rekao, kroz njih ne može tek tako da se prođe, već iziskuje određene napore i odlučnost sa svih strana.

"Proširenje Evropske unije odvija se na dobrovoljnoj bazi. U Evropu se ne ulazi ako se neće. Ali, ako se želi onda treba ostvariti niz uslova", rekao je Perne, dodajući da samo od Srbije i Crne Gore zavisi kada će te uslove ispuniti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.