Perišić na privremenoj slobodi

Izvor: B92, 15.Jul.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perišić na privremenoj slobodi

Hag -- Tribunal u Hagu je odlučio da tokom letnje pauze u suđenjima, na privremenu slobodu pusti penzionisanog generala Vojske Jugoslavije Momčila Perišića.

General Perišić će iz sudskog pritvora u Sheveningenu biti pušten 23. jula, a po odluci pretresnog veća, moraće da se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hag vrati 19. avgusta.

Veće sudije Bakonea Molotoa usvojilo je Perišićev zahtev za privremeno oslobađanje iz humanitarnih razloga, da bi mu omogućilo da u Beogradu obiđe obolelu suprugu i dočeka rođenje unučeta.

General Perišić optužen je za pomaganje i podržavanje zločina nad nesrbima u Sarajevu, Zagrebu i Srebrenici 1993-95, u vreme kada je on bio načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije.

Na suđenju Perišiću, u toku je dokazni postupak odbrane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.