Pentagon traži domaću zamenu za čuvene ruske raketne motore RD-180

Izvor: 011vodič.com, 04.Jun.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon traži domaću zamenu za čuvene ruske raketne motore RD-180

PENTAGON  je objavio konurs za konstruisanje raketnih motora koji bi zamenili čuvene ruske RD-180 koje Amerikanci koriste već godinama.
General Samjuel Grivz je ukazao da se ti motori ugrađuju u prvi stepen američkih raketa Atlas i priznao da SAD dosad nisu bile u stanju da same proizvode svoje motore za te rakete.
Pentagon planira da do septembra zaključi ugovore vredne 160 miliona dolara sa firmama koje će dobiti pravo da rade na prototipu novog američkog raketnog motora. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Među pretendentima na taj posao su United Launch Alliance (zajednička firma Lockheed Martin Corp i Boeing), kompanija SpaceX i Aerojet Rocketdyne Holdings Inc.
Kongres SAD je zatražio od Bele kuće i Pentagona da do 2019. potpuno prestanu da koriste RD-180.
#fakti
The post Pentagon traži domaću zamenu za čuvene ruske raketne motore RD-180 appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.