Izvor: S media, 23.Avg.2012, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pelević napušta naprednjake

Borislav Pelević, član Predsedništva Srpske napredne stranke, najverovatnije će napustiti poslanički klub naprednjaka u Skupštini Srbije i u početku će nastupati kao samostalni poslanik, saznaje Danas.

To, međutim, ne znači da u skorije vreme neće osnovati i svoj poslanički klub, budući da je spisak nezadovoljnih poslanika SNS, kako tvrde izvori Danasa, poduži. Odluku o napuštanju kluba SNS Pelević bi trebalo da zvanično saopšti na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novinare, koju je zakazao za sredu, 29. avgusta u Narodnoj skupštini.

„Nisam još doneo bilo kakvu odluku, ali ćete u sredu na konferenciji za novinare saznati sve što vas zanima. Sada sam u selu i preokupiran sam izgradnjom crkve“, kratko je juče poručio Pelević.

Ono što je ovaj funkcioner naprednjaka potvrdio jeste da je u utorak, 21. avgusta podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika Saveta za sport SNS, mada nije želeo da govori o razlozima. Nezvanično se saznaje da je bio razočaran što to telo nije konsultovano prilikom izbora Alise Marić za ministarku sporta.

Borislav Pelević je juče najavio mogućnost napuštanja SNS, pri čemu je naglasak stavio na ulazak u tu stranku potpredsednika SRS Aleksandra Martinovića, koji ga je relativno nedavno sa skupštinske govornice optuživao za ratne zločine u Zvorniku. „Ne mogu da budem u istoj partiji s Martinovićem“, kazao je Pelević.

Nezadovoljstvo mnogim stvarima

Ipak, prema najnovijim saznanjima Danasa, nezadovoljstvo ovog (još aktuelnog) funkcionera naprednjaka stanjem u stranci mnogo je dublje od ličnog sukoba s Martinovićem. On je, naime, nezadovoljan i nekim političkim potezima rukovodstva SNS, kao i kadrovskim rešenjima prilikom formiranja vlade.

Pelević je posebno ljut zbog „ustupaka“ koje centrala stranke čini prema Sulejmanu Ugljaninu, „koji otvoreno brani ratnog zločinca Aćifa-efendiju“. Takođe, smatra neprincipijelnim to što je SNS „godinama etiketirala Mlađana Dinkića kao lopova, a sada je s njim napravila vladu“. Ulazak u stranku Aleksandra Martinovića, i to nakon što je SNS pobedila na izborima i formirala vladu, bio je za Pelevića previše.

Niko od funkcionera SNS juče nije otvoreno želeo da komentariše ova saznanja Danasa. Rečeno je da „svaki funkcioner stranke ima pravo na sopstveno mišljenje“, a da će na sednici Glavnog odbora SNS, koja je zakazana za nedelju, biti zauzeti stavovi o svim važnim pitanjima.

(Danas)

FOTO: Pres

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.