Pelević: Neoborivi dokazi o Zvorniku

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Feb.2010, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pelević: Neoborivi dokazi o Zvorniku

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Borislav Pelević izjavio je danas da je Tužilaštvu za ratne zločine predočio "neoborive" dokaze koji negiraju optužbe Srpske radikalne stranke o njegovoj umešanosti u zločine u Zvorniku.

Pelević je rekao da je sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem razgovarao u sredu, jer je hteo da "se stavi na raspolaganje" i da je tada predočio dokaze da nije bio u Zvorniku u vreme događaja za koje ga radikali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << terete.

On je rekao da je su ga u užilaštvu pitali o eventualnim saznanjima o zločinima u Zvorniku i da li zna za zločine "šešeljevaca", ali da je rekao da o tome ništa ne zna i dostavio dokaze da u to vreme nije ni bio u tom gradu.

- Samo sam želeo da im kažem da se stavljam na raspolaganje i da nisam otputovao u Mađarsku na turnir u kik-boksu, gde je trebalo da budem sudija da neko ne bi shvatio da sam pobegao iz zemlje - rekao je Pelević i dodao da iz tog razloga nije otišao ni u Podgoricu, gde mu je majka u bolnici.

Dodao je da se neće pozivati na poslanički imunitet u slučaju da protiv njega bude pokrenut postupak i da je tužilaštvu predložio da ostavi svoj pasoš, ali da to nije bilo prihvaćeno.

Prema njegovim rečima u tužilaštvu je obavešten da može dati izjavu policiji u svojstvu običnog građanina, a ne osumnjičenog, ili da to učini u pisanoj formi, da se ne bi izlagao odlasku u policiju.

- Potpuno sam nevin, imam na stotine svedoka koji se javljaju svakodnevno i predočio sam neoborive dokaze - rekao je Pelević i dodao da o tim dokazima ne može govoriti jer bi to "godilo protivničkoj strani" i bilo protiv sudskih pravila.

Pelević je uveren da protiv njega neće biti pokrenut postupak zbog navoda SRS-a o njegovoj umešanosti u ratne zločine i naveo da su brojni svedoci iz Knina, Zvornika, kao i sveštenici iz Srbije i Evrope, spremni da potvrde njegov iskaz.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je krivična prijava SRS-a protiv Pelevića deo "brutalne kampanje" koju vodi Demokratska stranka.

Vučić je rekao da bi do pre dve godine svako iz SRS-a ko sarađuje sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i njegovim zamenikom Brunom Vekarićem bio izbačen iz te stranke.

SRS je sama sebi stavila UZE oko vrata, sada treba samo odgurnuti klupicu!Toliko nisko nisam u zivotu mogao da verujem da SRS moze da padne!

Pelevicu,i te kako si kriv i saucesnik tih nemilih dogadjaja samo sto treba vremena da se to dokaze! Bio si, jesi sada i uvek ces ostati zlocinac,svima je to jasno i to ce vreme da pokaze. Dzaba su ti svi ti "svedoci" koje si debelo podmazao,istina ce izaci na videlo,nista se ne moze vecno sakriti,niko to nije uspeo a neces ni ti!!!

Ja ovo zovem "posipanje pepelom"

Pa SVI smo gledali "izvestaje sa ratista" koje su davale TV Beograd i TV Novi Sad i njihovi euforicni, zapenjeni reporteri. Nije narod naivan

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.