Pažljivo pročitati izjavu Mekalistera o Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pažljivo pročitati izjavu Mekalistera o Vojvodini"

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da bi za nastavak evropskih integracija Srbije od velikog značaja bilo da se što pre donese zakon o finansiranju Vojvodine.

Ta stranka saopštila je da bi poruku iz poslednjeg izveštaja izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera da vojvođanska autonomija ne bi trebalo da bude oslabljena, trebalo "pažljivo pročitati i razumeti".

"Ako Republika Srbija planira da ovog meseca dostavi Evropskoj komisiji svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prve polugodišnje izveštaje o sprovođenju aktivnosti u poglavljima 23 i 24 od njihovog otvaranja, bilo bi više nego značajno da taj zakon hitno bude usvojen", ukazala je LSV u saopštenju navodeći da je država bila obavezna po Ustavnom zakonu da Zakon o finansiranju Vojvodine donese do kraja 2008. godine.

"Vojvodina je evropska regija i sigurno je da EU ne gleda blagonaklono na stanje u kojem se njene nadležnosti tope i autonomija umanjuje svakim novim zakonom u republičkom parlamentu", ocenila je LSV u saopštenju povodom jučerašnjeg izveštaja Mekalistera u EP.

Činjenica je da je Srbija ostvarila veliki napredak na putu ka EU, isto kao što je i činjenica da na tom putu ima još puno toga da se uradi, naročito u oblastima u kojima se u izveštaju Mekalistera očekuje veće zalaganje naše zemlje, istakla je LSV.

Povodom dela Mekalisterovog izveštaja koji se odnosi na nacionalne manjine, LSV smatra da je najbolji put za unapređenje uključivanje Nacionalnih saveta u sprovođenje Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina vezanog za poglavlje 23 pregovora o članstvu u EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Što pre doneti zakon o finansiranju Vojvodine

Izvor: Blic, 10.Jan.2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da bi za nastavak evropskih integracija Srbije od velikog značaja bilo da se što pre donese zakon o finanisranju Vojvodine...Ta stranka saopštila je da bi poruku iz poslednjeg izveštaja izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera da vojvodjanska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.