Izvor: Blic, 07.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavel Domonji: Vojvodini status Hong Konga

Šef novosadske kancelarije Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Pavel Domonji izjavio je danas da Kosovo treba da bude nezavisno, a Vojvodina treba da dobije status Hong Konga.

"Rešenje za zaustavljanje šovinizma i nasilja u Srbiji je da Vojvodina treba da dobije status Honkonga, a da Kosovo bude nezavisno", rekao je Domonji na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Vojvodina jesu različiti problemi, ali to ne znači da među >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njima ne postoji veza.

"Mislim da je smisao i uloga neonacističkih i klerofašistickcih organizacija u tome da se stvori infrastruktura za izlivanje šovinizma i nasilja u Vojvodini ako Kosovo brzo proglasi nezavisnost nakon 10. decembra", kazao je Domonji.

Ocenio je da u tom slučaju na udaru neće biti samo pripadnici nacionalnih manjina, već i autonomaši, koji kod nacionalista važe za najveće neprijatelje srpstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.