Pastorova odluka o učešću u Vladi - u narednih 48 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastorova odluka o učešću u Vladi - u narednih 48 sati

SUBOTICA - Predsednik Mađarske koalicije Ištvan Pastor izjavio je danas da će u narednih 48 sati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem biti precizirani svi detalji dogovora oko učešća te koalicije u Vladi Srbije, Skupštini i Izvršnom veću Vojvodine, kao i lokalnoj samoupravi.

Pastor je na konferenciji za novinare u Subotici poručio da mađarska četiri poslanika "niukom slučaju neće otkazati podršku parlamentarnoj većini" jer bi to, kako je rekao, značilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da mađarska manjina želi da destabilizuje Balkan "više nego što on to već jeste".

Nećemo da služimo za legitimisanje većine

On je, međutim, dodao da Mađarska koalicija "neće služiti samo za legitimisanje većine" i izrazio nadu da će tokom predstojecjih razgovora s Tadićem biti ispoštovani principi te koalicije koji su promovisani tokom izborne kampanje.

"Polažemo veliku nadu u novu Vladu koja treba da doprinese većoj stabilizaciji Balkana i približavanju Srbije Evropskoj uniji", kazao je Pastor i posebno podvukao veliku nadu koju EU polaže u Vladu Srbije koja treba da doprinese brzim i uspešnim integracijama naše zemlje u tu evrosku organizaciju.

Nije ponuđeno ministarsko mesto

On je potvrdio da mu je predsednik Srbije ponudio da u budućoj Vladi Mađarska koalicija dobije mesto potpredsednika zaduženog za regionalnu saradnju, ali da je on to odbio jer mu nije nuđeno nijedno ministarsko mesto što je, kako je rekao, on očekivao iako su mediji neprestano pisali drugačije.

Upitan da kaže svoj stav o učešću Socijalističke partije Srbije u formiranju parlamentarne većine, Pastor je rekao da je to stvar Demokratske stranke kao najveće u koaliciji Liste za evropsku Srbiju i da se oni u to neće meštati. "Svaka kombinatorika s tim u vezi je na Demokratskoj stranci i mi ćemo je podržati", rekao je Pastor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.