Pastor na čelu Skupštine Vojvodine (VIDEO)

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor na čelu Skupštine Vojvodine (VIDEO)

Ištvan Pastor, poslanik i lider Saveza vojvođanskih Mađara, izabran je za predsednika Skupštine Vojvodine u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Za izbor Pastora na tu funkciju glasalo je 83 poslanika novokonstituisanog pokrajinskog parlamenta, protiv su bila 22 poslanika, uzdržanih pet a pet poslanika nije glasalo.

Na konstitutivnoj sednici novog saziva Skupštine Vojvodine su potvrđeni i mandati svih 120 poslanika, na pokrajinskim izborima 6. maja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Tadić i Pastor dogovorili nastavak saradnje (VIDEO)

Pastor: Nismo hteli da nastupi haotično stanje

Pastor: Neću podržati Nikolića

Posle izveštaja Verifikacione komisije, od prisutnih 112 poslanika za potvrđivanje poslaničkih mandata glasalo je njih 105, niko nije bio protiv niti uzdržan, a sedam poslanika nije glasalo.

Vojvođanske demokrate, koje imaju 58 od ukupno 120 poslanika koje će i u naredne četiri godine predvoditi vladajuću koaliciju u pokrajini, odlučile su da podrže Pastora prilikom izbora za tu čelnu funkciju, koju je i u prethodnom mandatu obavljao predstavnik SVM Šandor Egereši.

Kako je "Dnevniku" rekao budući šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, za potpredsednike pokrajinskog parlamenta biće predloženi poslanica DS Ana Tomanova Makanova i jedini predstavnik Liberalno demokratske partije u skupštini Milivoj Vrebalov.

Vrebalov će se, kako je ranije najavljeno, pridružiti grupi poslanika DS-a izabranih po proporcionalnom i većinskom sistemu, tako da će budući poslanički klub "Izbor za bolju Vojvodinu" imati ukupno 59 poslanika.

Opoziciju u novoj vojvodanskoj skupšini činiće Srpska napredna stranka sa 22 poslanika, Srpska radikalna stranka sa pet i Demokratska stranka Srbije sa četiri poslanka.

Kako je ranije najavljeno, pokrajinska vlada, koju će treći mandat za redom voditi potpredsednik DS Bojan Pajtić, biće izabrana za nekoliko dana, nakon konstituisanja pokrajinske skupštine.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ištvan Pastor na čelu Skupštine Vojvodine

Izvor: Akter, 22.Jun.2012

Ištvan Pastor, poslanik i lider Saveza vojvođanskih Mađara, izabran je za predsednika Skupštine Vojvodine u narednom četvorogodišnjem mandatu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.