Pastor: Vojvodina posvećena međuregionalnoj saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Vojvodina posvećena međuregionalnoj saradnji

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas u Salcburgu da je Vojvodina posvećena i čvrsto opredeljena ka međuregionalnoj i prekograničnoj saradnji.

Kako je saopšteno iz Skupštine Vojvodine, Pastor, koji je danas učestvovao u Salcburgu na 14. Konferenciji evropskih regiona i gradova koju tradicionalno organizuje Institut regija Evrope (IRE), ovogodišnji skup ma dodatnu važnost zbog aktuelnog predsedavanja Austrije EU, što otvara mogućnost da poruke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stavovi evropskih regiona brže i lakše dopru do evropskih institucija.

"Konferencija u Salcburgu, koju tradicionalno organizuje naš višegodišnji partner IRE, u saradnji s Komitetom regiona EU, prilika je da AP Vojvodina bude na izvoru kreiranja političkih inicijativa i odluka koje se tiču partnerstva evropskih regiona i evropske regionalne politike", istakao je Pastor.

On je naglasio da učešćem na ovakvim događajima Vojvodina doprinosi širenju slike o posvećenosti Republike Srbije procesu evropskih integracija.

U fokusu rada učesnika 14. Konferencije evropskih regiona i gradova nalaze se te teme regionalne saradnje, subsidijarnosti u Evropi, ali i pitanja koja se tiču budućnosti EU iz ugla regiona i gradova, digitalne budućnosti, energije, ruralne depopulacije, navodi se u saopštenju.

Institut regiona Evrope okuplja više od 120 regiona, gradova, opština, kompanija i investitora iz 19 zemalja Evrope, a počasni članovi Komiteta IRE su, između ostalih, i kancelar Austrije Sebastijan Kurc i evropski komesar za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanes Han.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Vojvodina posvećena međuregionalnoj i prekograničnoj saradnji

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2018

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas u Salcburgu da je Vojvodina čvrsto opredeljena međuregionalnoj i prekograničnoj saradnji...Pastor je učestvovao na 14. Konferenciji evropskih regiona i gradova, koju tradicionalno organizuje Institut regija Evrope (IRE) u Salcburgu...Prema...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.