Pastor: SVM samostalno formirao poslaničku grupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022, 12:02

Pastor: SVM samostalno formirao poslaničku grupu

Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je da je ta stranka samostalno formirala poslaničku grupu u novom sazivu parlamenta, u kojem ima pet poslanika. Pastor je novinarima u holu republičkog parlamenta rekao da SVM želi da bude deo vladajuće većine.

"O tome smo pričali još za vreme predizborne kampanje i želimo da realizujemo naš program koji se odnosi na pitanja autonomije Vojvodine, položaj pripadnika nacionalnih manjina, ostvarenje infrastrukturnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekata lokalnih samouprava, a pre svega na bezbednost građana u vezi prisustva ilegalnih migranata na teritorijama gde oni otežavaju život našim građanima", rekao je Pastor.

Smatra i da država treba odlučno da reaguje da obezbedi bezbednost i sigurnost.

"Bićemo istrajni u tome da država treba odlučno da reaguje da čuva južnu granicu, da obezbedi našim građanima koji plaćaju porez ovoj državi bezbednost i sigurnost", rekao je Pastor.

Naveo je da će SVM u novom sazivu parlamenta imati i potpredsednika Narodne skupštine i dodao da će to, kao i u prethodnom sazivu, biti Elvira Kovač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pastor nakon konstitutivne sednice: Elvira Kovač kandidat za potpredsednika Skupštine

Izvor: Danas, 01.Avg.2022

Savez vojvođanskih Mađara samostalno je formirao poslaničku grupu u kojoj ima pet poslanika, rekao je u Skupštini Srbije potpredsednik SVM i šef poslaničke grupe, Balint Pastor. Dodao je da je Elvira Kovač predložena za potpredsednika parlamenta i da SVM želi da bude deo vladajuće većine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.