Pastor: Naći rešenje za Vojvodinu

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Naći rešenje za Vojvodinu

Novi Sad -- Ištvan Pastor upozorio je da bi napetosti između republičke i pokrajinske administracije mogle da budu pojačane posle odluke USS o ustavnosti Statuta Vojvodine.

Predsednik Skupštine Vojvodine je naglasio da se mora naći rešenje, kako bi bile izbegnute ozbiljne posledice.

Ako odluka USS o ustavnosti pokrajinskog Statuta bude negativna "imaćemo u pravnom smislu situaciju rešeta ili cediljke, jer će pravni okvir delovanja pokrajinske administracije biti probušen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na million mesta i potpuno rupičast", kaže Pastor.

U tom slučaju "neće biti pravnog uporišta" za niz aktivnosti pokrajinskih organa i za rešavanje životnih potreba, rekao je Pastor za novosadski Dnevnik i naglasio da će taj momenat zapravo značiti da je "vrag odneo šalu i da se konačno mora naći rešenje".

Obaranje Statuta pokrajine pred US S stvoriće "vrlo problematičnu situaciju", jer će time biti "zaokružen već poprilično narastao problem, odnosno napetost između Beograda i Novog Sada, za koju se kaže da ne postoji", istakao je Pastor i dodao da u tim odnosima ima problema, ako se relno posmatra.

Predsednik pokrajinske skupštine je rekao da nije pokazana politička volja da se "dijalogom i u okviru institucija" rešavaju problemi oko odluke US S kojom je ukinut deo nadležnosti pokrajine i finansiranja Vojvodine.

Pastor je podsetio da je o tome nedavno razgovarao u Briselu sa evropskim zvaničnicima Sstefanom Fileom i Jelkom Kacinom i odbacio kritike pojedinih političkih aktera u Srbiji da je time pokušao da internacionalizuje vojvođansko pitanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Naći rešenje za Vojvodinu

Izvor: Akter, 17.Nov.2012

Pastor upozorio da bi napetosti između republičke i pokrajinske administracije mogle da budu pojačane posle odluke USS o ustavnosti Statuta Vojvodine

Nastavak na Akter...

Pastor: Naći rešenje za Vojvodinu

Izvor: OkRadio.rs, 17.Nov.2012

Ištvan Pastor upozorio je da bi napetosti između republičke i pokrajinske administracije mogle da budu pojačane posle odluke USS o ustavnosti Statuta Vojvodine.Predsednik Skupštine Vojvodine je naglasio da se mora naći rešenje, kako bi bile izbegnute ozbiljne posledice. Ako odluka USS o ustavnosti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.