Pastor: Isticanje kandidata pre izbora neozbiljno

Izvor: Blic, 10.Feb.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Isticanje kandidata pre izbora neozbiljno

Novi Sad - Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da je "politički neozbiljno" da stranke pre izbora ističu svoje kandidate za visoke funkcije.

- Isticanje kadidata za visoke funkcije ima poprilične doze političke neozbiljnosti i gađanja u prazno političkih partija - rekao je Pastor agenciji Beta povodom najave Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da bi njen lider Nenad Čanak mogao biti kandidat za pokrajinskog premijera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pastor je rekao da u ovom trenutku tako nešto ne treba komentarisati i da će to biti realno tek nakon izbora.

- Ne komentarišem nikako najave iz LSV-a. Mislim da to nije stvar simpatije i nekih subjektivnih merila, nego je posledica izbornog rezultata. Ako LSV nakon izbora bude imala značajan ili pretežan udeo u budućoj vladajućoj većini, onda ima realnu šansu da Čanka istakne za premijera - rekao je Pastor.

Lider SVM-a je rekao da neće isticati svog kanidata za predsednika Vlade Vojvodine, jer koliko god stranka želela da maksimalizuje svoj izborni rezultat, ne vidi takvu situaciju kao realnu.

- Generalno ne vidim takvu situaciju relanom, ali ako se kojim slučajem nametna takva životna potreba, mi ćemo pokušati da udovoljimo takvoj potrebi, kao što smo udovoljili prilikom izbora aktuelnog predsednika Skupštine Vojvodine (Šandora Egerešija) - rekao je Pastor.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je juče da lično misli da će Nenad Čanak biti najbolje rešenja za pokrajinskog premijera i da bi ga u tome podržao, ali da organi LSV o tome još nisu razgovarali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.