Pastor: Disciplinski postupak protiv svih članova Mađarskog pokreta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Disciplinski postupak protiv svih članova Mađarskog pokreta

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) donelo je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv svih osnivača i članova civilne organizacije Mađarski pokret koji su ujedno i članovi ove stranke, izjavio je danas predsednik SVM-a Ištvan Pastor.

"Disciplinski postupak će se sprovesti i kada je u pitanju gradonačelnik Maglai, ali što se tiče njegove pozicije kao gradonačelnika, ova odluka se ne odnosi na to pitanje", rekao je Pastor novinarima.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da SVM ne želi da smenjuje gradonačelnika, ali je ocenio da je Maglai "samog sebe gurnuo u jednu delikatnu poziciju sa kojom mora da se suočava svakog dana".

Pastor je rekao da odluka Mađarskog pokreta da izađe na izbore "deluje razbijački" kada je u pitanju SVM i dodao da njegova stranka mora da pokrene disciplinske postupke zbog "sopstvene odbrane".

On je kazao da je Mađarski pokret izašao iz uloge civilne organizacije i postao akter predizborne trke, što se kosi sa onim što su na početku obećali i što je u sukobu sa pravilima SVM-a.

"Ne može se ići u izbornu bitku tako da čovek stalno treba da gleda nazad i da vreba ko će ga upucati. Ubeđen sam da veliki broj članova Mađarskog pokreta nisu ni znali niti su pitani da li ta nevladina organizacija treba da učestvuje na izborima, ali to je njihova stvar", rekao je Pastor.

Mađarski pokret je nevladina organizacija koju su osnovali smenjeni potpredsednik SVM-a i republički poslanik Laslo Varga koji je i isključen iz stranke, i bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec, nezadovoljni politikom koju vodi Ištvan Pastor.

Članovi Mađarskog pokreta su i neki istaknuti funkcioneri SVM-a, među kojima je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.