Pašinjan: Karabah pod kontrolom Azerbejdžana znači Karabah bez Jermena

Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2020, 10:44

Pašinjan: Karabah pod kontrolom Azerbejdžana znači Karabah bez Jermena

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da poruke iz Azerbejdžana o „oslobođenju“ Nagorno-Karabaha znače oslobađanje od Jermena.
„Ta reč (oslobođenje) zahteva ‘prevod’. To znači oslobođenje Karabaha od Jermena, to je direktna pretnja genocidom. To još jednom dokazuje da Karabah pod kontrolom Azerbejdžana znači Karabah bez Jermena. Zato smatramo da u slučaju Nagorno-Karabaha upravo sada treba primeniti formulu ‘otcepljenje radi spasenja’ “, naveo je Pašinjan u intervjuu za TV „Al Arabija“. Kako je dodao, „svima je očigledno da postojanje Jermena Nagorno-Karabaha, koji su uvek činili više od 80 odsto stanovništva, u sastavu Azerbejdžana nije moguće“. „Događaji kada se protiv Nagorno-Karabaha koriste teroristi i terorističke metode samo su još jedan argument u prilog prava Nagorno-Karabaha na nezavisnost“, zaključio je Pašinjan. Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.