Partnerstvo sa UNDP-om u oblasti digitalizacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2020, 18:19

Partnerstvo sa UNDP-om u oblasti digitalizacije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj ( UNDP)  Fransin Pikap, dogovorile su se na današnjem sastanku o zajedničkoj saradnji u oblasti digitalizacije.

„Razvoj domaćeg turizma, stvaranje povolјne atmosfere za digitalne nomade, podsticanje elektronske trgovine, kao i unapređenje digitalnih veština za starije građane i žene, jesu teme za koje imamo zajedničke interese i cilјeve i svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su predviđene planovima i budžetom resornog ministarstva“, poručila je ministarka Matić, izrazivši zadovolјstvo zbog uspostavlјanja partnerstva sa UNDP -om u navedenim oblastima.

Pikap je predložila promociju Beograda kao jedne od najpopularnijih destinacija za digitalne nomade, kao i saradnju u oblasti kreiranja 5G start-ap ekosistema.

„Kriza izazvana kovidom-19 može biti prilika za promenu ponašanja, pre svega u korišćenju digitalnih usluga koje će se razvijati i nakon pandemije, ali i razvoju domaćeg turizma“, dodala je predstavnica UNDP -a i najavila fondove za promociju pre svega domaćinstava vođenih ženama, kroz kreiranje mape servisa i usluga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.