Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partija Roma samostalno na izborima

Novi Sad -- Romska partija najavila da će na predstojeće izbore izaći samostalno jer Romi "više ne žele da ih druge stranke obmanjuju".

Predsednik te partije Srđan Šajn naveo je u saopštenju da Romi, iako imaju 250.000 glasača, nemaju nijednog poslanika u Skupštini Srbije.

"Očekivali smo da će u narednoj izbornoj kampanji opet pokušati da obmanu pripadnike romske zajednice. Zato smo se odlučili za formiranje samostalne izborne liste", naveo je Šajn. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je dodao je da će slogan kampanje biti "Hoćemo-možemo-umemo da pomognemo Srbiji i Romima".

Kako se navodi u saopštenju, Romska partija ima ukupno 13 odbornika i poslanika u lokalnim skupštinama opština i u Skupštini Vojvodine.

Romska partija nedavno je promenila ime iz Romska socijaldemokratska partija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.