Parović: Velikoalbanske pretenzije su pretnja Srbiji i Makedoniji

Izvor: Blic, 14.Maj.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parović: Velikoalbanske pretenzije su pretnja Srbiji i Makedoniji

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović poručio je u Makedoniji da su velikoalbanske pretenzije pretnja i Srbiji i Makedoniji i da zato dve države moraju sarađivati na sputavanju tog plana.

Delegacija Narodnog slobodarskog pokreta na čelu sa Miroslavom Parovićem boravila je u poseti Makedonij, a u centrali Demokratske partije Srba u Makedoniji, ih je dočekao predsednik te stranke i poslanik u parlamentu Makedonije, Ivan Stoilković.

Stoilković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sagovornicima ukazao na složenu političku i bezbednosnu situaciju u Makedoniji. On ocenjuje da je to rezultat aktivnosti dela međunarodne zajednice, kojoj je, kako on navodi, potreban konflikt na Balkanu, stoga rade sve kako bi produbili krizu.

Parović je rekao kako je više nego jasno da NATO kreira konflikt i da je razlog tome pokušaj presecanja tranzitnog puta Koridor 10, koji spaja Istanbul sa Bečom, navodi se u saopštenju Pokreta.

- Velikoalbanske pretenzije su jasna pretnja Srbiji i Makedoniji, te stoga dve države i dva naroda moraju aktivnije sarađivati na sputavanju tog mafijaškog plana - zaključio je Parović.

Delegacija Narodnog slobodarskog pokreta posetila je spomen kompleks "Zebrnjak", posvećen Kumanovskoj bici, kao i jedinu srpsku opštinu u Makedoniji, Starto Nagoričane.

Rukovodstvu opštine je tom prilikom predočena ideja Srpskog kulturnog prostora i potreba da Srbija kao matica vodi računa o opstanku Srba van Srbije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parović: Velikoalbanske pretenzije pretnja Srbiji i Makedoniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2017

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović poručio je u Makedoniji da su velikoalbanske pretenzije pretnja i Srbiji i Makedoiji i da zato dve države moraju sarađivati na sputavanju tog plana...Delegacija Narodnog slobodarskog pokreta na čelu sa Miroslavom Parovićem boravila je u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.