Parlament sledeće nedelje o ekologiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament sledeće nedelje o ekologiji

BEOGRAD - Skupština Srbije će na sednici zakazanoj za ponedeljak, 23. februara, razmatrati više zakona iz oblasti ekologije, neophodnih za ubrzanje evropskih integracija i rešavanje ekoloških problema.

Na dnevnom redu vanrednog zasedanja je 15 tačaka, među kojima predlozi zakona o zaštiti od nejonizujućih zračenja, o zaštiti jonizujućih zračenja, kao i o zabrani razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništavanju.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tih predloga zakona, poslanici će raspravljati i o predlozima zakona o upravljanju otpadom, o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, kao i o hemikalijama, biocidnim proizvodima, zaštiti vazduha, ambalaži i ambalažnom otpadu, zatim o izmenama i dopunama zakona o proceni uticaja na životnu sredinu, zaštiti prirode, zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda.

Takođe bi trebalo da bude potvrđeno i nekoliko međunarodnih konvencija, među kojima je Roterdamska, u postupku davanja saglasnosti na osnovu prethodnog obaveštenja za određene opasne hemikalije i pesticide u međunarodnoj trgovini sa izmenama i dopunama, zatim Konvencija o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima životne sredine i predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Aneks B Kjoto protokola uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.